Twitteriä sovelletaan sujuvasti

Katri Lietsala // Sosiaalisen median palvelu Twitter on helppo tapa luoda henkilö-, yritys- tai palvelukohtainen syöte. Veikkaan, että peruskäyttäjälle Twitter on jopa helpompi sekä ymmärtää että ottaa käyttöön kuin moni syötelukijoista, joissa pitäisi kuitenkin osata yhdistää sivu, jolla syöte on, ja syötelukija, johon sisällön haluaa tilata.

Twitterissä kaikki tehdään samassa palvelussa eikä käyttäjän tarvitse ymmärtää koko syöte-sanaa, kunhan päättää, ketä haluaa seurata (follow) ja osaa tiivistää 140 merkkiin kaiken tarvitsemansa.

Kokosin aiemmin yhteen 12 tapaa soveltaa Twitteriä ja avaan niitä nyt hieman lisää.

Viihde kiinnostaa kaikkialla - niin myös Twitterissä. Kuningatar siellä jo on (1. henkilökultti), samoin julkkispariskuntia, kuten Ashton ja Demi kuittailemassa toisilleen (2. henkilökohtaiset suhteet) sekä tietysti media (3. sisältötärpit ja nostot lisäyleisön houkuttelemiseksi), joka näistä julkimoista kirjoittaa tai tekee myös omasta itsestään osan mediaa, kuten Digitytöt (328 seurattavaa, 299 tilaajaa).

Kyllä, Seiskakin on jo paikalla (0 seurattavaa, 10 tilaajaa), ja koko joukko muita suomalaismedian edustajia on avannut Twitterinsä.

Vaikka päällisin puolin Twitter vaikuttaa henkilökohtaiselta mediamonologilta, yritykset ovat ottaneet aika hienosti palvelun käyttöön. Twitteriä käytetään myös politiikkaan (4. vaikuttaminen).

Tykästyin Dellin Outlet-Twitterin ideaan (5. markkinointiviestit, 6. tarjoukset) ja tapaan, jolla Whole Food Market ottaa huomioon asiakkaansa Twitterissä ei vain yhdellä, vaan monella erilaisella Twitterillään (7. palautekanava). Missä ovat suomalaisten kauppojen tarjous-Twitterit? Tjäreborgin Twitter on alku, mutta ei vielä toimi.

Twitteriin voi myös tuoda yhdistelmäsyötteen, kuten Yle-uutisoinneille on tehty (8. seuranta ja tarkkailu) tai ylipäätään viestittää toiminnastaan niin kuin esimerkiksi Unicef tai alkaville yrittäjille suunnattu YritysHelsinki tekevät Twitterissään (9. tiedottaminen).

Sosiaalinen media näyttää kestävän vapaamuotoisemman viestinnän, jossa hoidetaan samalla kanavalla kiitokset yritysvieraille ja palvelun bugi-ilmoitukset (10. brändin hallinta). Tästä on hyvä esimerkikki vaikkapa Fruugo, joka luo yrityskuvaansa Twitterillä. Twitterillä on myös etsitty työntekijöitä (11. rekrytointi), näin ainakin Digitytöt tekivät hakiessaan markkinointiassistenttia.

140 merkkiin mahtuu hyvin muistiin oivallus, tärkeä linkkivinkki, viimeksi luettujen kirjojen nimet. Jos haluat kokeilla Twitteriä muistilistana, niin tähän on ihkaoikea apu-sovelluskin nimeltä Remember the milk (12. muistiinpanot).

Myös Gemilolla on Twitter, mutta arki on osoittanut, ettemme ehdi ylläpitää huimaa päivitysvauhtia. Tomin, Arton ja minun Twitterit pysyvät ehkä paremmin tahdissa. Tämä yritysblogi on edelleen tärkein kanava, ja siinäkin on ollut kiireiden vuoksi hieman taukoa.

comments powered by Disqus