eEemeli-kilpailun voitti WordDive, Gemilo onnittelee

Katri Lietsala // eEemeli-tuomaristo palkitsi eEemeli-kilpailun kymmenvuotisjuhlassa WordDive -sivuston. WordDive auttaa kielten opiskelussa.

WordDive-oppimisympäristö on Voctrainer Oy:n kuluttajille toteuttama palvelu. Pitchauksen perusteella sivustoa käytetään jo yli 50 maassa. Upea juttu! Käyttäjämääriä ei mainittu, mutta hyvä alku varmasti tamperelaisyritykselle.

WordDive maksaa kalleimmillaankin vain 44,90 euroa vuosi ja jatkuva kuukausitilaus on 6,90 euroa. Kielten opiskelu verkossa ei siis voi jäädä ainakaan hinnasta enää kiinni.

Onnittelut tyylikkäästä ilmeestä ja palvelun leviämisestä kansainvälisille markkinoille.

Millaisella tuotteella Gemilo osallistui?

Gemilo osallistui vuoden 2011 eEemeli-kilpailuun Gemilo Socialilla. Teknologiamme yhdistää lukuisat sosiaalisen median ominaisuudet samaan järjestelmään. Gemilo Socialissa on sekä monikielinen käyttöliittymä (mm. suomi, englanti, ruotsi ja venäjä) että mahdollisuus kääntää varsinaiset sisällöt (monikielisen sisällön tuki). Näin erikieliset ihmiset voivat käyttää samaa alustaa ilman erillisasennuksia ja haku tukee omakielisten sisältöjen löytymistä.

Kohderyhmämme on täysin eri kuin WordDivella. Gemilo Social ei ole massamarkkinoille suunnattu halpa kuluttajatuote. Isot eroavaisuudet käyttötarkoituksissa näyttivät muutenkin olevan leimallista eEemeli-kilpailulle, sillä kilpailutyöt poikkesivat toisistaan paljon niin toiminnaltaan kuin idealtaan.

WordDive toimittaa palvelun sellaisena kuin se on. Kuukausiveloitteinen Gemilo Social Lite on lähimpänä tämä mallia.

Yleensä Gemilo Socialin asiakas toivoo ainakin visuaalisen ilmeen omanlaisekseen ja asiakkaalla on myös käytännön toiveita, miten tietyt prosessit hoidetaan. Haluamme auttaa asiakasta saamaan itselleen parhaan kokonaisuuden, joten kokoamme valmiina olevista osioista ja ominaisuuksista asiakkaan näköisen palvelun.

Me emme toteuta itse oppimissisältöjä. Koen, että olemme osallistumisen arkkitehtejä. Teknologiatoimittajana tehtävämme on luoda tiloja, jotka helpottavat oppimista, opettamista ja kokeilua. Se, mitä tiloissa tapahtuu niiden valmistuttua, on käyttäjistä ja asiakkaistamme kiinni. Toki perehdytämme ja valmennamme, annamme ideoita, mutta pedagoginen vastuu on asiakkaalla, koska se on asiakkaan ydinosaamista - teknologia taas meidän.

Gemilo Social antaa koulutusorganisaation, oppijan, opettajan, oppilaitoksen, oppisisältöjen tuottajana - kenen käytössä Gemilo Social kulloinkin on - luoda oppimiseen tarvittavat sisällöt. Videot, äänet, kuvat, tekstit ja erilaiset liitetiedoston muistiinpanoineen onnistuvat kaikki. Koska kyse on SaaS-palvelusta, asiakkaamme säästävät tietohallinnon kuluissa ja voivat keskittyä siihen, mikä on heidän omaa osaamistaan.

Suomalaisten oppimisympäristöjen helmi

Alle on tiivistettynä muutamia osioita, miksi Gemilo Social on omiin vastaaviin kilpailijoihinsa verrattuna paras oppimisympäristö, joka kannattaa tilata:

  • Mielestämme opettajan ei tarvitse osata asentaa blogia, joten teimme helpon Lisää blogi -nappulan, jolla opetukseen saa blogin käyttöön ilman riviäkään koodia tai asennusohjeita.
  • Koemme, että wiki-muokkaukset ovat joskus kankeita ja wikin asennus opetuksessa täysin turha työvaihe. Siksi teimme käyttöoikeudet niin, että Gemilo Socialissa onnistuu yhteisöllinen saman sisällön muokkaus wysiwyg-editorissa. Jos asiakas haluaa, muokkaukseen saa osallistua jopa kirjautumaton käyttäjä. Muokkaushistoriasta näkee, kuka muutti sisältöä ja milloin.
  • Tuemme erityisesti sosiaalista vuorovaikutusta ja autamme sinua pääsemään eroon turhasta sähköpostista. Siksi kehittämässämme oppimis- ja kokeiluympäristössä saa jaettua tilapäivityksiä ja kommentointi toimii aina sisällön yhteydessä.
  • Säästämme työaikaa työhön. Gemilo Socialin vahtipalvelu lähettää muistutuksen sähköpostitse, kun jokin käyttäjän seuraamista sivuista päivittyy.
  • On tärkeää tietää, mitä on menossa ja tapahtunut. Siksi Gemilo Social suodattaa käyttäjälle tärkeimmät  sisältövirrat (activity stream) esiin. Facebookin käyttäjille sisältövirran ajatus on tuttu kavereiden uutisten seuraamisesta. Samoin oma seinä Facebookissa on idealtaan samankaltainen.
  • Avainsanat, syötteet, tiimi- ja henkilöprofiilit ja erilaiset tilat oppimiseen tukevat käyttöä. Ne ovat Gemilo Socialin perusominaisuuksia samoin kuin oma ja julkinen tapahtumakalenteri, jolla voi hoitaa myös kutsut ja ilmoittautumiset.
  • Kävin kuuntelemassa ITK-konferenssissa esityksen, jossa puhuttiin, miten vuoden kahden päästä voidaan tarjota tällainen ympäristö kunnille ja oppilaitoksille, kunhan on kehitetty ensin olemassa olevaa järjestelmää. On ajanhukkaa odottaa niin kauan. Kaikki tuossa esityksessä mainitut  "tulevaisuuden visiot" ovat jo valmiina tämän päivän Gemilo Socialissa.
    comments powered by Disqus