Hurraa, yritysblogi rules!

Blogin pitäminen vaatii yritykseltä kaikenlaisia. Tässä muutama asia, jotka on hyvä olla kunnossa:

  • aikaa kirjoittaa
  • henkilöresursseja
  • mahdollisuus julkaista riittävän usein juttuja
  • innostunut ote
  • uusia ideoita ja kerrottavaa
  • taitoa tehdä sisältöjä
  • sujuva turvallinen blogi-työkalu, jolla blogia kirjoitetaan.

Meillä on Gemilossa parin viime vuoden aikana ollut listan kolmesta ensimmäisestä kohdasta pulaa. Niinpä blogi jätettiin tietoisesti niille sijoilleen. Jonkin aikaa blogi oli pois kokonaankin näkyvistä. Halusimme eroon WordPressistä, mutta tilalle ei ollut ottaa mitään. Pohdimme myös aiempien blogikirjoitusten osuvuutta tilanteessa, jossa yhtiön liiketoimintastrategia oli merkittävästi muuttunut ohjelmistoprojektien ja sosiaalisen median konsultoinnista pilvipalvelun kaupallistamiseen. Tuntui, ettei vanhoista blogikirjoituksista olisi enää sellaista iloa yhtiölle kuin halusimme ja uusia ei ehdittäisi kirjoittaa.

Jos itse mietit yritysblogin lopettamista tai siirtämistä jäähylle, suosittelemme tiedottamaan blogin lukijoille päätöksestä. Meidänkin olisi ollut tyylikästä laittaa blogiin viesti, jossa kerrotaan, minne viestintä on siirtynyt ja miksi.

Sen jälkeen kun päätimme säästää voimia, yhtiön ulkoinen tiedotus painottui Gemilon Facebook-sivulle. Sinne oli nopea lisätä kuva tai linkki aina silloin tällöin. Tykkäyksiä ja kommentteja kertyi aina muutama. Lisäksi toimitusjohtajalla oli oma Twitter-tili. Jonkin verran näkyvyyttä saatiin osallistumalla LinkedIn-keskusteluihin. Tämä tuntui silloin riittävältä, koska samaan aikaan lähetettiin kohdennettuja uutiskirjeitä sähköpostitse.

Yritysblogin puuttuminen jäi kaihertamaan toimitusjohtajaa. Blogijuttuja on loppujen lopuksi varsin kiva kirjoittaa ja jokainen juttu on ajankuvaa. Jutut näyttävät, millaisessa maailmassa silloin elettiin, ja mitä on tehty. Blogin jutut ovat myös toimiva tapa hakukoneissa tavoittaa potentiaalisia asiakkaita ja saada heidät poikkeamaan yhtiön omalle www-sivustolle. Ilman blogia tuntemattomat kävijät eivät löytäisi yhtiötä kuin nettisivun perusteella.

Blogilla pystyy vaikuttamaan. Hyvä blogi herättää keskustelua, josta voi itse oppia lisää. Parhaimmillaan Gemilon blogijuttu toi tv-haastattelun kansalliseen television aamulähetykseen yhtiön toimitusjohtajalle. Samanlaista näkyvyyttä ei saa pelkillä Facebook-päivityksillä, elleivät ne kerää massiivista huomiota ja lähde leviämään jaettuna. B2B-liiketoiminnassa kuluttajan huomiota tarvitsee vähemmän. Sekin pisti arvioimaan Facebook-yrityssivun kattavuuden oman yhtiön näkökulmasta uusiksi.

On korkea aika avata Gemilon yritysblogi uudelleen.

Muutos tehtiin kolmen kuukauden hankkeena. Luovuimme WordPress-blogialustasta omassa viestinnässä. Näin WordPressin versiopäivitys-rumbasta päästiin eroon. Tilalle tuli Gemilon oma blogityökalu. Nykyisen kokonaisuuden ansiosta yhdellä kirjautumisella saa hoidettua sekä bloggaamisen että sivupäivitykset. Samalla tehtiin blogisisältöjen siirto -työkalu. Pystymme pelastamaan vanhasta WordPressistä blogisisällöt uuteen blogiin, jonka jälkeen vanhan WordPress-asennuksen saa poistettua.

Gemilon koostaja yhdenmukaisti yritysblogin ulkoasun. Responsiivinen blogi sulautuu yhtiön julkisen, responsiivisen nettisivuston visuaaliseen ilmeeseen.

Uudessa blogissamme kommentoidaan Disqus-liitännäisellä. Katsotaan, miten se lähtee käyntiin.

Olkaa siis hyvät. Nyt ne ovat tässä: uunituore yhtiön ikioma yritysblogi ja Gemilon uudistettu blogi-työkalu.

Avainsanat

comments powered by Disqus