Näin tehdään oma Facebook-sivu yritykselle

2010-09-27_1109

Katri Lietsala // Kun yritys tai yhteisö haluaa täydet irti Facebookista viestinnässään, kannattaa luoda virallinen Facebook-sivu. Sen avulla pystyy lähettämään sivustaan tykänneille viestejä, jotka näkyvät näiden ihmisten Uutiset-seinällä Facebookissa.

Ideana on, ettei käyttäjän tarvitse enää poistua omalta Facebook-sivultaan nähdäkseen, mitä ajankohtaisia uutisia tai tarjouksia yrityksellä tai yhteisöllä on hänelle tarjota.

Yritys voi näyttää itseltään myös Facebookissa

Parhaimmissa sivuissa on aina yksilöllinen etusivu Facebookissa. Esimerkiksi Intersport Megastore Koskikeskus kertoo kuluttajalupauksensa ja Facebook-missionsa etusivullaan. Elämä on parasta huumetta ry kutsuu Facebook-etusivullaan pelaamaan tietovisaa, joka on toteutettu Facebook-sovelluksena.

Aiemmin oman räätälöidyn etusivun tekeminen olisi vaatinut koodaria, syyskuun 2010 alusta Gemilo avasi avuksenne Fanisivukoneen. Fanisivukone on palvelu, jonka avulla saa kätevästi muokattua Facebook-sivunsa etusivun haluamakseen ilman ohjelmointitaitoja.

Eteneminen on helppoa.

  • Luo ensin oma virallinen sivu Facebookissa: Luo sivu yritykselleni. Sama linkki on selattavissa esiin jokaiselta Facebookiin jo tehdyltä yrityssivulta. Selaa virallinen sivu alas asti ja katso vasemmalla olevaa palstaa, niin löydät sieltä tuon saman Luo sivu yritykselleni -tekstin.
  • Kun olet täyttänyt perustiedot sivullesi, avaa selaimessa myös Fanisivukone. Rekisteröitymisen jälkeen pystyt tekemään etusivun Fanisivukoneella.
  • Valitse Fanisivukoneessa oikealta näkyvistä osioista Työkalut-otsikon alta, mitä haluat omalle etusivullesi. Saat lisättyä sieltä tekstiä, kuvia ja syötteitä.
  • Tekemällä esimerkiksi otsikon omana tekstikenttänä sitä pystyy liikuttamaan haluamaansa kohtaan sivulla hiiren tartu & raahaa (drag&drop) -ominaisuudella. Sama koskee muita tekstejä, kuvia ja syötteitä.
  • Facebook-sivusi etusivu näkyy Fanisivukoneessa koko ajan vasemmalla puolella sellaisena kuin se näkyy myös yksittäisille Facebook-käyttäjille. Kokeile rohkeasti liikutella haluamaasi teksti- tai kuvakenttää eri kohtiin sivua.
  • Etusivulleen kannattaa tehdä erillisiä osioita etenkin silloin, jos haluaa hallita jotakin osiota ja näyttää sen vain niille ihmisille, jotka tykkäävät sivusta. Kunkin osion kohdalla näkyy ikoni, jossa on kaksi piirrettyä ihmishahmoa. Näin saa valittua, näkevätkö kyseisen sisällön vain fanit, kaikki vai pelkästään ne ihmiset, jotka eivät ole vielä tykänneet sivusta.
  • Fanisivukoneen Valitse ulkoasu -kohdasta vaihdetaan oman sivun yleisväritys.
  • Taustakuvaa vaihtamalla Facebook-etusivulle luodaan yksilöllinen ulkoasu. Hae sopiva kuvatiedosto omalta tietokoneelta kohdassa Vaihda taustakuva.
  • Fanisivukoneessa saa kutsuttua muita ihmisiä muokkaamaan samaa etusivua. Jos esimerkiksi yrityksessä on useita henkilöitä, jotka lisäävät asiakastarjouksia Facebook-sivulle, heille tulee antaa oikeudet päivittää etusivua Lisää ylläpitäjä -kohdasta.
  • Pitäisikö valita ryhmä vai virallinen sivu Facebookissa?

    Toisin kuin Facebookin ryhmäsivu oma virallinen Facebook-sivu tuottaa automaattisesti tilastot, millaisia ihmisiä sivun viestejä seuraa kertoen esimerkiksi iän ja sukupuolijakauman. Siksi se soveltuu parhaiten tuotteille ja yrityksille oman markkinoinnin ja viestinnän tueksi, kuten Gemilon blogissa aiemminkin on kerrottu.

    Ryhmäsivua kannattaa tuote- ja yrityssivuna välttää, koska sen viestit eivät lähde sivulta minnekään. Se on pahimmillaan pelkkä jemma, jonne ryhmän omistaja toivoo ihmisten palaavan, mutta ei pysty pelkästään viestejä julkaisemallakaan enää kutsumaan jäseniään takaisin.

    comments powered by Disqus