8 merkittävää kehityssuuntaa sosiaalisen median saralla

J-P Nakari // Aliza Sherman (GigaOM 24.2.2010) kirjoittaa sosiaalisen median tulevista suunnista. Vaikka ei ole kristallipalloa, hän tarjoaa muutamia huomioita siitä mihin suuntaan sosiaalisen median pelikenttä muuttuu muutaman seuraavan vuoden aikana. Kaikki nämä eivät ole sellaisia, jotka olisivat uutisia sosiaalisen median ammattilaisille, mutta ne tarjoavat tavalliselle sukankuluttajalle erinomaisia mahdollisuuksia ja tiedon jyviä.

  • MySpace: CEO jättää yrityksen: MySpace kuolee. ”Viime vuonna kerroin meidän olevan varovaisen optimistisia, että MySpace tekee comebackin, koska se sai toimitusjohtajakseen Facebookin perustajan”, kirjoittaa Sherman. ”Nyt uskon, että MySpace menee alas Friendsterin tapaan, vaikka se on toistaiseksi suuri peluri viihdekentällä.” Kysymys kuuluukin, kenestä tulee seuraava MySpace?
  • Virtuaaliset hyödykkeet: järjettömiä mutta järjettömän suosittuja. Yritä kertoa jollekin joka ei ole täysin koukussa Facebookiin, että he voivat ostaa virtuaalisen kukkapaketin 99 sentillä ja ”lähettää” sen ystävälleen! Sherman ei nyt sano, että kaikkien täytyy tehdä ja käyttää virtuaalihyödykkeitä, mutta että teollisuudenala on kasvava ja haaste sekä markkinoinnille että liikevaihdolle ja joka tapauksessa voi käsittää miljardeja dollareita. Oletko ajatellutkaan, että voisit toimittaa virtuaalihyödykkeitä?
  • Pelaaminen: ei pelkästään muksuille. Aikuiset naiset pelaavat miehiä useammin passiivisia online-pelejä. Nielsen Entertainmentin mukaan, elokuussa 2009, 117 miljoonasta aktiivisesta pelaajasta 56 prosenttia pelaa online-pelejä, joista 64 % on naisia. Pelaamisesta tuleva liikevaihto on valtava ja kasvava. Oletko sinä jo käyttänyt pelaamista sosiaalisen median markkinointikampanjassa?
  • Twitter.  Muuttaa yhä viestintää. Vuonna 2008, Sherman kirjoittaa, kuinka Twitter vaikuttaa viestintätapoihin ja siihen kuinka uusia työkaluja ja sovelluksia kehitetään, mutta pelikenttä kasvaa ja kehittyy edelleen. Kuinka Twitter on äskettäin auttanut sinua?
  • Niche-verkostot: markkinoijan salainen ase. Valitsitpa sitten Ning.com’in tai KickAppsin tai minkä tahansa merkittömän, räätälöidyn sosiaalisen yhteisöalustan, tiukasti rajatun, kapean yhteisön perustaminen voi olla järkevää ja tehokasta. Se on hyvä tapa luoda markkinoille puskaradion pöhinää (buzz). Minkälaisissa verkostoissa olet osallisena tai minkälaisia verkostoja johdat?
  • Virtuaalimaailman yhdistäminen tosimaailmaan (Augmented reality). Kuulostaa Sci-filtä mutta on täällä! "Korotettu todellisuus" (AG) on sekoitus tosi- ja virtuaalimaailmaa, joka tarjoaa lisäarvoa todellisen maailman paikoille ja sisällöille, esim. tietopläjäyksiä, kuvia, videoita versus GPS. Parempi termi lienee datan päällekkäisyys tai screenien yli näkymä. Minkälaiseen potentiaaliseen AG:n käyttöön sinä todella palat?
  • Google Buzz. Huomioi vaikka et välitä siitä. Googlella on tapana heittää teknistä spagettia meidän työskentelytapojemme päälle ja katsoa tarttuuko se kiinni. Mitä tahansa Google tekeekin, sillä on suuri merkitys, vaikka se epäonnistuisi. Kuinka Google Buzz muuttaa tapaa jolla kommunikoit, jos se ylipäänsä muuttaa?
  • Mobiilisuus: ole läsnä. iPhone on ensimmäiseksi pieni tietokone ja vasta toiseksi puhelin, kännykkä. Sherman kirjoittaa, että hänen työskentelytapansa on totaalisen muuttunut siitä lähtien, kun hän sai ns. älypuhelimen. Onko sinun? Paluuta ei ole. Maailma on mobiili. Minkälaiset retket mobiiliin markkinointiin ovat sinun tähtäimessäsi vuodelle 2010?

  • Lähde: http://webworkerdaily.com/2010/02/24/8-significant-developments-in-social-media-you-should-watch/
    comments powered by Disqus