Tomi Terentjeff // Gemilo on mennyt lujaa eteenpäin jo vuodesta 2007. Aktiivisesti toimintamme käynnistyi kuitenkin vasta kesällä 2008, joten virallisesti olemme vain hieman yli kaksivuotias. Alunperin Gemilo tarjosi lähinnä asiantuntijapalveluita, koulutusta ja ohjelmistokehitystä. Syksyn 2010 alkaessa on aika kääntää hieman kurssia, vaikka vauhdilla jatketaankin.

Muutos numero 1: Luovumme koulutusliiketoiminnasta.

Gemilo sijoittaa resurssinsa ratkaisutoimituksiin ja tuotteiden kehitykseen ja myyntiin. Koulutuksemme keskittyvät Gemilon omiin tuotteisiin tai ovat osana suurempaa kokonaistoimitusta. Tosin niissäkin toivomme, että tuotteidemme jälleenmyyjät ottavat perehdyttämisen osaksi omaa liiketoimintaansa. Rakennamme kumppaniverkostoa, jolta jatkossa pyydämme tarjoukset, kun asiakkaamme tarvitsevat koulutusta ja pyytävät sitä meiltä. Puhujaksi tapahtumiin asiantuntijoitamme saa yhä kysyä, mutta emme silti tee niitä pro bono, ellei sinulla ole todella sydäntä särkevä syy.

Muutos numero 2: Kumppaniverkoston rakentaminen

Gemilo etsii kumppaneita. Olemme tehneet viimeisen vuoden aikana yhteistyötä noin kymmenen eri yrityksen kanssa erilaisissa asiakasprojekteissa. Olemme sopiva toimittaja, jos haluat korkean luokan teknistä osaamista, ihmisiä, joilla on ideoita ja intoa sekä tiimin, joka ymmärtää liiketoimintaa ja toimittaa työn ajallaan.

Isoin muutos entiseen on, että Gemilo on myös alkanut  tunnustella mahdollisuuksia luoda pidempiä kumppanuussuhteita alan isompien toimittajien kanssa. Omien alustojemme sekä veitsen terävän tiimimme ansiosta luomme kilpailuetua suurempien toimittajien mittelöissä. Tavoitteemme on löytää kansainvälistymiseenkin vauhtia kumppaneiden kautta. Olemme kiinnostuneita etenkin myyntiverkostosta Euroopassa.

Muutos numero 3: Uudet yritys- ja tuotesivut

Avaamme perjantaina 10.9. yrityksemme uudet verkkosivut. Siellä esittelemme uudet palvelut, tuotteet ja ratkaisut. Päätuotteille lanseerataan omat tuotesivut, joten yrityksemme sivuilla kerrotaan tuotteista lyhyesti ja ytimekkäästi. Onneksemme asiakkaat ovat ymmärtäneet esimerkiksi Gemilo Socialin monipuoliset ominaisuudet jo tarjouksista. Se on osoitus, että erinomaisella tuotteella pärjää, vaikka sen esitteet eivät olisikaan valmiit alusta saakka, kunhan muistaa tehdä myyntiä.

Muutos numero 4: Hallinnollisia uudistuksia

Olen ollut Gemilon toimitusjohtajana sen perustamisesta saakka, mutta nyt on hyvä hetki siirtyä uuteen toimenkuvaan ja selkeyttää samalla hallinnon vastuita sitä kautta. Siirryn Gemilon kehitysjohtajaksi ja tulen vastaamaan kotimaisen ja kansainvälisen myynnin kehittämisestä sekä kumppaniverkoston rakentamisesta. Vetovastuu projekteista siirtyy muulle hallinnolle sekä projektipäälliköille.

Näin voin keskittää aikani ja osaamiseni siihen, mikä nostaa Gemilon seuraavalle tasolle eli kumppaniverkostoomme sekä oman myyntimme kehittämiseen. Etsin myyntipäälliköitä avukseni ja kiinnostuneet voivatkin lähetellä minulle tietojaan, jos ura nuoressa kasvuyrityksessä kiinnostaa.

Uutena toimitusjohtajana aloittaa yrityksen kanssani perustanut Katri Lietsala.

Vauhdikasta syksyä kaikille!

tomi_portrait

Kirjoittajat
Katri Lietsala
Toimitusjohtaja
040 749 9072
comments powered by Disqus