Katri Lietsala // Gemilossa on mietitty viime aikoina, miten parantaa verkossa näkyvyyttään. Rohit Bhargava tiivisti blogissaan viiden kohdan listan, jolla optimoida sosiaalisesta mediasta saatavat tulokset. Lista on seuraavanlainen (suomennokset omiani):

1. Paranna linkittymistäsi. Increase your linkability.

2. Helpota avainsanoitusta ja kirjanmerkkien keräämistä. Make tagging and bookmarking easy.

3. Palkitse saapuvat linkit. Reward inbound links.

4. Anna sisältöjesi virrata. Help your content travel.

5. Rohkaise kerrostumien ja yhdistelmien luomista. Encourage the mashup.

Puhuin tänään samasta aiheesta, sosiaalisen median optimoinnista, media-alan ihmisille Himoksella. Käydyt keskustelut olivat todella mielenkiintoisia, mutta samalla tuli mieleen, että sanomalehdet ovat tottuneet myymään palstamillimetrejä eikä ilmoitusmyyjiä ole osattu vielä opastaa, miten kaupata verkkomainontaa asiakkaille. Epäilen, että myös tuotteistus on tältä osin tekemättä. Liian moni laskeskelee vain bannerien kokoa ja näyttökertoja.

Paikalla olleita näytti mietityttävän, onko media massalle vai yksilölle tarkoitettua viestintää. Henkilökohtaisesti olen samaa mieltä kuin takarivin mies: Joukkoviestintä ei tavoita, jos sen viesti ei henkilökohtaisesti kiinnosta riittävästi. Verkossa riski kadottaa oma asiakas on vielä suurempi kuin aamiaisella, jossa kilpailija ei pääse yhtä helposti nakertamaan huomiota.

Kirjoittajat
Katri Lietsala
Toimitusjohtaja
040 749 9072
comments powered by Disqus