CC Digiart2001 | jason.kuffer

Katri Lietsala // Veikkaan, että tänä vuonna etenkin televisiomainonta kärsii tappioita, kun yritykset siirtyvät sosiaaliseen mediaan. Moni mainostaja seuraa Pepsiä tai tekee Tukesit.

Esimerkiksi virvoitusjuomajätti Pepsi lanseerasi oman sosiaalisen median palvelunsa Refresh Projectin sen sijaan, että näkyisi SuperBowlissa niin kuin se on tehnyt 23 vuoden ajan.

Vuonna 2010 jokaisella virvokebrändillämme on strateginen markkinointialusta, joissa keskitytään yksittäisen tapahtuman sijasta liikkeeseen.Nicole Bradley, PepsiABC News 17.12.2009.

ABC News uutisoi, että TNS:n mukaan Pepsi kulutti 142,8 miljoonaa dollaria Super Bowl -mainontaan vuosina 1999-2008. Tänä vuonna Pepsi jakaa tukea ideoille, joiden avulla maailmasta tulee parempi paikka sen sijaan, että maksaisi mainosajasta. Pepsin pienimmät lahjoitussummat ovat 5000 dollaria, isoin 250 000 dollaria.

Valitettavasti kilpailu on auki vain amerikkalaisille ja myös kohteen tulee olla Yhdysvalloista. Ideoita otetaan vastaan puolisentoista kuukautta. Voittajat valitaan maaliskuun alussa yleisöäänestyksen perusteella. Pepsi on valmistautunut hyväksymään mukaan tuhat ideaa kuukaudessa.

Olipa kyse vain kampanjoinnista oman tuotteen myymiseksi enemmän tai vilpittömästi aidosta ja yhteisvastuullisesta toiminnasta oman maan hyväksi, idea on minusta kannatettava, koska se tuottaa hyvää.

Kirjoittajat
Katri Lietsala
Toimitusjohtaja
040 749 9072
comments powered by Disqus