Katri Lietsala // En ole yksin sosiaalisen median addiktioni kanssa enää. Se on mukavaa. Vielä kun saisin myös työelämään mukaan muillekin samat työkalut, joilla omaa arkeaan voi helpottaa, niin se vasta olisi hulppeaa.

- Olen sosiaalisen median fanaatikko vapaa-ajalla, mutta en työelämässä. Toivon vieväni niitä sinne pian. Jos yrityksissä on sosiaalisen median faneja, ehkä muutos tapahtuu nopeammin. - Pauliina Mäkelä, Nokia Siemens Networks, DCL 2009 -

Mäkelällä on 500 ystävää Facebookissa ja yli 1200 ihmistä seuraa hänen Twitteriään. Mäkelä aloitti Twitterissä maaliskuussa ja laittoi toukokuussa ensimmäisen linkin. Hän seuraa vapaa-ajallaan myös Plaxoa ja LinkedIniä, jota pitää potentiaalisena rekrytointikanavana yrityksille.

- Minulle on hyvin tärkeä verkostoitua ihmisten kanssa ja siihen Twitter on erinomainen työkalu. Joku totesi Twitterissä, että Pauliina on Twitter-kuningatar Suomessa. Onhan se mukava, että ihmiset huomaa, että olet olemassa ja sitten se retwiitataan. Minä olen ajajan paikalla, ja se tuntuu hyvältä. Mä rakastan verkostoitumista, tulkaa vaan reippaasti juttelemaan - Pauliina Mäkelä, Nokia Siemens Network -

Toimitusjohtaja Janne Ruohisto Intunex Oy:ltä nosti esiin Paulo Coelhon Twitterin. Coelho visersi, että älä selittele, sillä ystäväsi eivät kaipaa selityksiä, eivätkä kilpailijasi usko niitä. Viesti käännettiin saman tien useille eri kielille. Ruohisto käänsi viestin suomeksi ja sai kiitoksen käännöksestä suoraan Coelholta. Kirjoittaja kertoi, ettei ollut itsekään odottanut virtaa, vaan kuvitteli vain kääntävänsä viestin portugaliksi ja se siitä.

- Rohkeasti mukaan kokeilemaan ja kyselemään. Ei kannata lannistua, vaan mennä yli. - Pauliina Mäkelä, NSN -

- Jos ajattelee, että itsellä on oltava kaikki tieto, on vaikeaa hypätä tällaiseen asiaan mukaan, olen riittämätön, pärjäänkö, selviänkö ja jos johtaja on samaan aikaan kaikki tietävä ja haluaa hallita kaikki asiat. Pitää uskaltaa kysyä, ei tarvitse tietää kaikkea. Sosiaalisessa mediassa jeesataan toisia, porukka auttaa. - Janne Ruohisto, Intunex -

Esitys oli tehty Prezillä ja valmisteltu wikissä. En tiedä, toimiko Prezi ihan täysillä, mutta kokeilunhalusta ja luovuudesta iso käsi puhujille. Ruohistolla oli myös kokemuksia, ettei Prezi toiminutkaan ja esiintyjä jäi "hampaattomaksi leijonaksi".

Ehkä Preziä voisi käyttää varmemmin sen jälkeen, kun se toimii myös offline? Täytynee testata, toimiiko klikkeri vai onko sivuja pakko vaihtaa aina tietokoneen näppäimistön tai hiiren avulla. Jos ei toimi, niin olen jäärä ja pysyn ppt-setissä.

Kirjoittajat
Katri Lietsala
Toimitusjohtaja
040 749 9072
comments powered by Disqus