Gemilo Oy

Facebookissa yli miljoona suomalaista

Arto Liukkonen // Kuten noin kuukausi sitten arvioimme, suomalaisten määrä Facebookissa on nyt ylittänyt miljoonan rajan. Tarkka määrä kirjoitushetkellä on 1 038 720 käyttäjää. Keskimääräinen tahti on siis ollut jopa odotettua kovempi, sillä edellisestä merkinnästä lähtien palveluun on liittynyt suomalaisia 4 400 ihmisen päivävauhtia.

Facebookissa Yhdysvaltojen nopeiten kasvava ryhmä on nykyisin yli 55-vuotiaat naiset. Myös Suomessa on havaittavissa vastaava trendi, joten kasvu jatkunee vielä pitkään. Suomalaisista Facebook-käyttäjistä puolet on alle 25-vuotiaita, kun taas yli 40-vuotiaat kattavat ainoastaan 10 %:ia.

Muita tammikuun Facebook-kohokohtia:

  • Lähes miljoona italialaista liittyi Facebookiin.
  • Yli puoli miljoonaa espanjalaista liittyi Facebookiin.
  • 52 maassa Facebookin kävijämäärät kasvoivat yli 10 %:ia ja 13 maassa kasvua oli yli 20 %:ia.
  • 30 maassa kasvua kertyi tammikuussa yli 25 %:ia enemmän verrattuna vuoden 2008 joulukuuhun.
  • Kävijämäärä kasvoi nopeiten Indonesiassa – kasvu oli lähes 40 %:ia käyttäjämäärän nousten yli 1,1 miljoonaan indonesialaiseen.

TNS Gallupin mukaan Suomen viisi suosituinta verkkosivustoa ovat Iltalehti, Ilta-Sanomat, MTV3, Suomi24.fi ja YLE. Facebook kolkuttelee vauhdilla näiden sivustojen käyttäjämääriä.

Be Sociable, Share!

Avainsanat: , , , , , , , , , , , , , , ,

Yksi kommentti viestiin “Facebookissa yli miljoona suomalaista”

  1. Gemilo blog » Blog Archive » Facebookissa yli 200 miljoonaa käyttäjää:

    [...] Facebookin kasvu maailmalla jatkuu, näyttää tahti Suomessa täysin pysähtyneen. Kuten aiemmin blogasimme, ylitti suomalaisten määrä Facebookissa vihdoin miljoonan. Nyt, kaksi kuukautta tuon rajapyykin [...]

Kommentoi