Katri Lietsala // Tekijänoikeudet on määritelty melko hyvin, mutta jotta voisi ymmärtää tekijänoikeuslakia, tarvitaan jo asianajaja, joka ymmärtää nimenomaan tekijänoikeuksia. Jos sisällöllä ei ole hirveästi tekijänoikeuksien kannalta rahallista arvoa, ei asianajajaa kannata palkata.

Herkko Hietanen suosittelee ratkaisuksi Creative Commonsia, koska ne ovat avoimesti kenen tahansa käytettävissä ja helposti liitettäväksi omiin sisältöihin. Hietaselta on tulossa Some rights reserved -väitöskirja aiheeseen liittyen piakkoin.

Creative commonsin tunnistaa logoista, joita lisensoiduissa sisällöissä näkee. Niistä on myös linkki lisenssit selittävään dokumenttiin, josta voi tarkistaa, mitä CC-merkintä tarkoittaa. Kannattaa kuitenkin muistaa, että sisältö, joka on Creative Commonsin alla, ei välttämättä ole ilmaiseksi käytettävissä, ainakaan kaupallisiin tarkoituksiin.

Pienen arvon, mutta suuren volyymin tuotteet ovat sosiaalisen median polttoainetta, joihin Creative Commons sopii hyvin. - Herkko Hietanen

Herkko Hietanen puhui MindTrekissa keskiviikkona.

Kirjoittajat
Katri Lietsala
Toimitusjohtaja
040 749 9072
comments powered by Disqus